LICITAȚIE de mașini abandonate în București. Prețul unui vehicul pornește de la 800 lei

Publicat: 20/08/2024, 16:00

O primărie din România a stârnit interesul publicului după ce a anunțat scoaterea la licitație a zeci de mașini abandonate, cu prețuri care încep de la doar 800 de lei. 

Primăria din Sectorul 6 al Capitalei a anunțat organizarea unei licitații publice pentru vânzarea unor vehicule abandonate, ridicate de pe domeniul public. Cei interesați pot cumpăra autoturisme, rulote sau motociclete la prețuri care încep de la 800 de lei. În ciuda stării precare a unor vehicule, acestea atrag numeroși cumpărători care văd oportunitatea de a le folosi măcar pentru piese.

Parcul auto organizat de primărie a devenit un punct de atracție pentru zeci de curioși. Titus, unul dintre aceștia, a venit cu gândul de a achiziționa o mașină pentru piese. Printre vehiculele scoase la licitație se numără și modele mai rare, cum ar fi un Jaguar S-Type, dar și mai accesibile, precum un Dacia Logan cu preț de pornire de 800 de lei.

Condițiile de participare

Pentru a participa la licitație, doritorii trebuie să achite o taxă de 10% din prețul de pornire al vehiculului. Această sumă servește drept garanție și este necesară pentru a intra în cursa pentru achiziționarea unui vehicul. Totuși, cumpărătorii trebuie să fie pregătiți să investească suplimentar, întrucât multe dintre mașini necesită reparații majore pentru a fi funcționale.

Deși prețurile de pornire sunt extrem de mici, cei interesați trebuie să ia în calcul starea tehnică a mașinilor. Multe dintre ele au motoare defecte sau alte probleme mecanice. Florian, un alt participant la licitație, a menționat că este dispus să plătească până la 4.000 de lei pentru un vehicul, dar vrea să se asigure că acesta are toate componentele esențiale înainte de a licita.

Posibilitatea unei afaceri profitabile

Pentru Titus și alți cumpărători, vehiculele sunt valoroase chiar și doar pentru piese. Aceștia consideră că pot recondiționa mașinile sau le pot folosi componentele pentru alte vehicule aflate deja în posesia lor. În plus, prețurile mici ale licitației oferă o oportunitate rară de a achiziționa piese la un preț foarte avantajos.

Cu toate acestea, experții avertizează că achiziționarea unor astfel de vehicule de către persoane fizice neautorizate poate duce la activități ilegale. Dezmembrarea acestor mașini fără autorizație poate crea probleme juridice, iar vehiculele abandonate pot ajunge din nou pe domeniul public, creând un ciclu fără sfârșit.

Ce urmează după achiziție

După câștigarea licitației, noul proprietar al unui vehicul va trebui să se ocupe de recondiționarea acestuia. De cele mai multe ori, aceasta implică schimbarea butucului mașinii, deoarece cheile originale nu sunt disponibile. În plus, viitorii proprietari trebuie să aibă în vedere și alte costuri de reparație, pentru a putea circula în siguranță.

Legislația permite primăriilor să scoată la licitație vehiculele abandonate după ce acestea nu sunt revendicate timp de șase luni. Odată ce licitația este câștigată, proprietarul primește documentele de proprietate, dar trebuie să fie conștient de obligațiile ce derivă din această achiziție, inclusiv costurile suplimentare de reparație și reînregistrare.


Sursa: Prima Focus

Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI:

Cele mai îndrăgite EMOTICOANE sunt pe cale să dispară. Unul dintre acestea era printre cele mai folosite în conversațiile online

STUDIU: 25% dintre angajații români și-ar dori să aibă un șef-robot. Aceștia susțin că s-ar simți tratați în mod egal la locul de muncă

Un celebru brand italian a lansat un PARFUM de lux pentru căței. Produsul a stârnit controverse în rândul medicilor veterinari

Bianca Dogaru
Bianca este absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800". Noua lege...
Cele 5 alimente care ne distrug sănătatea fără să ne dăm seama, potrivit lui Dragoș...
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
Safari cu urși pe Transfăgărășan, noua ofertă din cataloagele agențiilor de turism. Cât costă periculoasa...
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai...
VIDEO Camerele de supraveghere au surprins momentul în care iahtul de lux al magnatului dispărut...
Cât costă în 2024 un 'alendelon'? Haina inspirată de actor se vinde cu sute de...
Data la care începe școala în septembrie 2024. Anunț de ultimă oră! Ce trebuie să...
Studentele de la SNSPA, puse să spună cu cine ar face sex şi să se...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin, în timpul cursului de înot
Premierul Marcel Ciolacu vine cu lămuriri despre scăderea pensiilor: „Oricare ar fi calculul, pensia lor...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Dacia Logan și VW Golf. Primăria scoate la licitație 30 de mașini, motociclete și rulote
Testele avionului Boeing 777X au fost întrerupte. Ce problemă a fost raportată
S-a AFLAT de UNDE a venit ASTEROIDUL care a ucis DINOZAURII!
Ungurii și românii s-au aliat. Vom salva Europa: Suntem martorii unei mari lupte
Două metode prin care poți repara mâncarea prea sărată. Nu va fi necesar să o...
„Nu, scumpu...”. Reacția dură a Daianei din online, după ce s-au văzut la TV imaginile...
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii...
Ce spune Cristina Șișcanu despre prieteniile dintre un bărbat și o femeie. “Asta este o...
Cristina Ciobănașu și Alex Mureșan, pregătiți să devină părinți: „Simțim că un copil ar completa...
BANCUL ZILEI. Profesorul, enervat la culme: - Ce pune, mă Bulă, tac-tu pe ouă?
Descoperire șocantă în genomul unuia dintre cei mai frumoși fluturi din Regatul Unit